Gå til Rock Mot Rus 2013
22-23.mars 2013

Rock mot rus for 30. gang med 55 påmeldte

14.03.2012 - Når den 30. Rock Mot Rus-festivalen går av stabelen helga 30. mars til 1. april er det med deltagelse fra hele Nord-Norge. 55 band sikrer rock gjennom hele natta på Andenes. De deler scene med navn som Satyricon, Kråkesølv, Insense, Lidolido, Hålogalandslaget (med Joddski og RSP), Vidar Vang, Violet Road og Jabba The Butt.

 

– Etter noen år med magert oppmøte fra lengst nord i landet, er Finnmark tilbake for fullt. Vi skal mange år tilbake for å finne så mange deltakerband herfa, sier festivalsjef Cato Håkonsen.

Alta alene stiller med fem band, det er like mange som Bodø og faktisk er det bare Tromsø som kan skilte med flere. Fra Nordens Paris mønstrer det seks band. Nedover lista finner vi fire band fra Harstad, tre fra Finnsnes og tre fra Sortland.

– Det er ikke overraskende at Tromsø er «Rock City» nummer én. Det er en trend vi har sett lenge hos oss. I tillegg er det høy kvalitet på Tromsø-bandene, og de har de siste årene hevdet seg helt i toppen av konkurransen.

 

Sterke miljøer

– Det er imidlertid veldig overraskende og minst like gledelig at Alta og Bodø er så sterkt representert. Vi skal tilbake til 80- og 90-tallet for å finne liknende oppmøte fra disse to byene. Det skjer mye spennende på rockefronten i begge disse byene. Alta har Aronnesrocken, både festivalen og rockeklubben, mens Bodø nyter godt av landsdelens beste rockeklubb, XRK og Bodø hardcore festival. Sterke miljøer, gir stor deltagelse hos oss, sier Håkonsen.

 

Kjente navn

Ser vi nedover lista blant deltagerne finner vi mange kjente navn. Senjaværingen Pål Moddi (vinner av a-ha-millionen) er tidligere RMR-vinner. Han medvirker som konfransier, men benytter seg også av muligheten til å delta med et nytt bandprosjekt Marmenill, som er islandsk for marmælen. Svolvær-bandet Surfers Lingo har også vunnet tidligere, med en litt utvidet besetning dukker de også i år opp som Pistolkrutt Yo! De har tidligere blitt blant topp 5 på festivalen.

 

X-faktor og Idol

Tidligere Idol-deltaker Simon Dankertsen fra Harstad dukker opp i bandet Satellites sammen med Magnus Mikalsen (Bass/vokal) Martin Bremnes (Trommer) Paulos Solbø (Gitar/vokal). Også fra X-faktor-bandet No Name – No Fame dukker det opp en gammel kjenning under årets Rock Mot Rus; Inge Bremnes opptrer under navnet Kjøpmann Berg.

– På Rock Mot Rus er Simon og Inge bare musikere som deltar sammen med over 200 andre. Vi har hatt besøk av dem før de ble eksponert på TV, og det er helt naturlig for oss at de er tilbake igjen. Dette er først og fremst veldig lovende artister. Satellites har hevdet seg I UKM-sammenheng og Kjøpmann Berg har gjort det godt i den nord-norske talentkonkurransen Stjernestoff. Vi gleder oss til disse og alle de andre 53 deltagerne, sier Cato Håkonsen.

 

Vesterålsveteran

Sortlandsbandet Acid Garden utgjør sammen med Andenes-bandet Pravus (vinnerne av Bodø Hardcore fesival) de locale headlinerne på årets festival. Acid Garden-vokalist Joacim Hanssen fra Lifjord er  superveteran på Rock Mot Rus. Leter du godt nedover lista blant årets deltagere I rockemønstringa finner du han også der. Under navnet Nordlands Pøbel opptrer han med sitt rap-prosjekt. «Mens  Joddski gjør det lett som Easy E, gjør vi det tungt, hardt og fort sånn som AC DC», heter det i en av låtene fra Nordlands Pøbel.

– Vi gleder oss til å se Joacim på scenen både som frontmann I partybandet Acid Garden og som Hip hop-artisten Nordlands Pøbel. Jeg har ikke helt oversikt, men Joacim må ha deltatt på 10 av 30 festivaler, avslutter Håkonsen.

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no


Login webmail