Gå til Rock Mot Rus 2013
22-23.mars 2013

Willy-prisen deles ut for andre gang

29.03.2012 - Når den 30. Rock Mot Rus-festivalen går av stabelen til helga avsluttes det hele med utdelinga av Willy Oftedals Ærespris. Prisen har fått navn etter festivalens nærmest legendariske festivalsjef som døde i 2010. De nominerte er ungdomslederen Solveig Petra Pettersen fra Bø i Vesterålen, gunnleggeren av Xplosif Hiphop Festival Tore Arholm Tobiassen fra Stavanger og Rockegudfaren på Andørja i Ibestad Asle Skardal.

Prisen består av 5000 kroner, en diplom og bronsjestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

Prisen ble delt ut for første gang i fjor. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradio-gründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen.

 

Vil minnes Willy
Den største grunnen til at Rock Mot Rus ble så betydningsfull for musikklivet i nord, het Willy Oftedal, og han var festivalsjef i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010, bare 52 år gammel. Derfor opprettet vi i fjor  Willy Oftedals Ærespris, for å hendre Willys minne, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Prisen er nasjonal, og vil bli delt ut hvert eneste år under Rock Mot Rus-festivalen på Andenes, sier festivalsjef og juryformann Cato Håkonsen.

 

Første kvinnelige nominerte
Solveig Petra Pettersen (32), Bø er den første kvinne som blir nominert til Willy Oftedals ærespris. Solveig startet i jobben som ungdomsleder i Bø høsten 2008. Det som skulle være et vikariat ble til fire meget aktive år der Solveig sammen med ungdommen gjenoppbygget Rock Mot Frafløtting og gjorde det om til en årlig festival. Samtidig bygget hun opp klubbdriften i Bø til en mønsterklubb der det nå samles rundt 100 ungdommer ukentlig.

 

Hiphop-gründer
Tore Arholm Tobiassen (27), Stavanger starta Kids for kriminell kunst i Stavanger som 18-åring i 2002. Han grunnla Xplosif Hiphop Festival to år senere. Siden 2004 har Xplosif blitt arrangert hver sommer i Stavanger. Festivalen har vokst i takt med miljøet og har blitt en av Skandinavias største og beste hiphop-festivaler. Etter åtte vellykkede år har XHF blitt en kulturinstitusjon i Stavanger, og for mange unge er den sommerens desiderte høydepunkt.

For tiden jobber festivalen med en kulturutveksling mellom Stavanger og New York. Tobiassen oppholder akurat nå i USA, sammen med en gruppe unge hiphoppere. Denne gangen i Texas på oppdrag for Stavanger kommune.

 

Gudfaren
Asle Skardal (39), Ibestad har spillt instrumenter så lenge de som kjenner han kan huske. Det startet med orgel og piano. I dag trakterer han det meste som kan spilles på. Han komponere musikk og spiller i bandet Ute på prøve.

Men Asle er først og fremst kjent for å gi noe til andre musikere, og spesielt da unge musikere. Asle er lærer og musikkskolelærer i kulturskolen, både hjemme i Ibestad og i Harstad. Men han har også lagt ned mange, mange timer som aldri havner på noen kommunal timeliste for at unge talenter skal få prøvd seg. Asle sto sentralt i etableringen av Ibestad Rockeklubb og i en årrekke har han vært reiseleder og organisator for unge band og soloartister fra Andørja og Ibestad.

Prisvinneren blir offentliggjort sent lørdags kveld, rett før vinneren av årets Rock Mot Rus kåres.

Se også www.willyoftedal.no

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no


Login webmail