Gå til Rock Mot Rus 2013
22-23.mars 2013

Den høyeste ære vi kan gi…

28.03.2012 - I år arrangerer vi den 30. Rock Mot Rus-festivalen, sammen med noen gamle travere, og veldig mange unge, nye talentfulle mennesker. Det gjør vi uten Willy, for andre året - og for andre året deler vi ut Willy Oftedals Ærespris. Og lørdag gir vi en av de nominerte den største ære det er mulig at vi gir noen - vi gir dem «Willy-statuetten».

 

Den er har bare rukket å bli ett år gammel, Willy Oftedals Ærespris, prisen vi i Rock Mot Rus opprettet etter at vi mistet vår festivalsjef gjennom nesten tre tiår. Willy hadde vært hjertet og sjela i Rock Mot Rus i en liten mannsalder, da han tapte kampen mot kreften for snart to år siden, til tross for at han bare rakk å bli 52 år gammel. Han tenkte på festivalen når han var våken, og han drømte om den når han sov… Han levde for festivalen, for Rock Mot Rus, og for alle ungene sine, som driftet den sammen med ham.

 

Derfor var det naturlig at vi ville minnes ham, ære ham, og hedre ham, ved å hedre andre som ham. Ildsjeler som står på for ungdommen, for de unge uttrykkene, for musikken, for de gode møteplassene, der de gode følelsene skapes… De gode minnene… Det som får oss til å føle oss som en del av noe, noe som er større enn oss selv, noe som er viktig - men som samtidig gjør oss viktig, der vi er en brikke som må være med. Der vi er en del av ligningen, som er helt nødvendig for at den skal gå opp.

 

Slik var Willy, en som inkluderte andre, løftet dem opp og fram, mens han selv holdt seg et unna rampelyset, og gjerne tok et steg bakover i det blitzen begynte å blinke, slik at det var andre som kunne stå fremst.

 

Det er i hans ånd vi vil dele ut æresprisen som har fått hans navn. Vi vil at Willy Oftedals Ærespris skal hjelpe andre ildsjeler fram i lyset, slik at det offeret de gjør, for at andre skal ha det bra, for at andre skal finne sitt uttrykk, og kunne få lov til å gjøre inntrykk, blir synlig for flest mulig.

 

Willy Oftedals Ærespris har bare blitt delt ut en gang tidligere, men allerede før vi rakk å dele den ut første gang fikk den nasjonal oppmerksomhet - og vi fikk forslag til nominerte fra hele landet. Det har vi fått i år også.

 

Det viser at de finnes overalt, de engasjerte menneskene - ildsjelene - som gir av seg selv, og bruker tiden sin på andre. De som er det Willy var for oss, bare et annet sted i landet, og for noen andre enn oss - og vi gir dem den høyeste æren vi kan gi dem; å bli nominert til Willy Oftedals Ærespris. For oss finnes ingen større ære…

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no


Login webmail