Gå til Rock Mot Rus 2013
22-23.mars 2013

En blogg om å blogge…

01.07.2012 - For tre – fire år siden fantes det omkring en halv million blogger i Norge. Det finnes ikke god, oppdatert statistikk på hvor mange blogger det finnes i dag, og tallet kan nok både ha sunket litt, eller økt litt, alt avhengig av om hypen har lagt seg, holdt seg på samme nivå eller økt i omfang. Uansett har jeg en bønn til bloggere…

 

For bare noen timer siden fulgte jeg en lenke fra Facebook inn på en blogg. Bloggen til en ung jente, som var fortvilet fordi hun ble trakassert, og stygt trakassert per epost, nettopp på grunn av bloggen sin.

Hun refererte deler, eller hele; hva vet jeg, eposten. En epost som var så full av skrivefeil, rasisme og sjikane at det gjorde vondt.

Jeg skal ikke henge meg så fryktelig opp i den hatefulle eposten. Jeg skal henge meg opp i to ting. Det ene er at bloggen hadde et personlig budskap, et viktig budskap – som dessverre ble skjemmet av skrivefeilene, for bloggen til den unge jenta var nemlig like full av skrivefeil som hat-eposten.

Jeg mener at, hvis man først skal blogge, bør ha noe å si til dem som leser bloggen. Det trenger ikke å være kommersielt på noen måte, siden det norske folk har mangslungne interesser. Men det bør formidle noe – akkurat som denne unge jenta gjorde. Noe som var viktig for henne, og for en lang rekke empatiske mennesker, som synes at vi skal oppføre oss som folk mot hverandre.

Problemet er at hun ikke tok seg tid til å gjøre det skikkelig. Det er lett å tilgi, siden hun gjorde det mens hun var forbanna, men det gir bloggen hennes mindre tyngde. Rett og slett fordi hun ikke hadde tid eller ork til å gjøre en skikkelig jobb.

Med mindre du skriver en blogg kun for vennene dine og deg selv, og kun dem, må du orke å være seriøs for å virke seriøs. Er du usikker på et ord, tar du turen innom ordbok.no for å sjekke det – eller bare kladder bloggen din i et program med ordliste.

Hvis du vil nå ut til mange mennesker med bloggen din, så må du ha lyst til lære deg å skrive, og å skrive godt. Du må mene noe, og det må være gjennomtenkt og gjennomarbeidet.

Det nytter ikke å bare hamre noe ned på tastaturet. Du må ta deg tid til å gjøre det skikkelig.

Det finnes nemlig utrolig mange talentfulle bloggere der ute, med viktige tanker om ting, som ikke når ut til folk – bare fordi de ikke tar seg tid…

Bildet har jeg tjyvlånt fra Shannons blogg. Hun gir gode tips fra egne erfaringer her: http://www.madiganmade.com/2011/01/8-blogging-tips-from-8-month-old-blog.html

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no


Login webmail