Gå til Rock Mot Rus 2013
22-23.mars 2013

Musikken som budbringer for følelsene

26.04.2012 - For mange av oss er musikk en viktig del av hverdagen. Det er ikke så mange dager siden ABB brast i gråt i rettssal 250 under visningen av sin egen video, der låten «Ere the World Crumbles» tonesatt av Knut Avenstroup Haugen og sunget av Helene Bøksle. Det er de eneste følelsene massemorderen har vist i rettsaken så langt, skal vi tro de som er tilstede – og det gjør jeg.

 

I tiden etter 22. Juli samlet det norske folk seg for å legge ned roser ved Oslo domkirke, og gå i rosetog, og da ble også musikken og sangen en budbringer for følelsene.  Da var det Maria Mena og Martin Sjølie som samlet, og ga det norske folk trøst med Ole Paus-klassikeren «Mitt Lille Land».

I dag har det norske folk – nok en gang – vist sin varme omtanke for alle som ble så brutalt rammet av terroren 22. Juli i fjor. Det har de gjort ved å gå i rosetog, ikke mindre enn 40.000, og synge «Barn Av Regnbuen», en sang ABB mener bidrar til å indoktrinere norske skolebarn.

Lillebjørn Nilsen, som har skrevet den norske versjonen av Peter «Pete» Seegers  «My Rainbow Race», ledet allsangen fra Youngstorget, før medfølelsens hær masjerte mot Oslo Tinghus, syngende på samme sang – og de synger den fremdeles.

Sangen handler om det motsatte av det ABB hevder den er. Den handler om toleranse, om å ta vare på hverandre – akkurat som det norske folk gjør akkurat nå. Vi tar vare på hverandre, og bruker musikken som en budbringer for følelsene.

Aldri har musikk vært viktigere i hverdagen enn nå, som en budbringer av følelser - og, ikke minst; medfølelse!

ROCK MOT RUS - Pb. 187, 8483 Andenes
Telefon: +47 76 11 57 24 - Fax: +47 76 11 50 15
Email: festival@rockmotrus.no


Login webmail